דלג לתוכן

על המוזאון

מוזאון תרבות הבדואים נוסד בשנת 1980 במטרה להמחיש את אורח החיים ואת התרבות הייחודית לקהילה הבדואית שמקורה באזורי הנגב וסיני.

תהליך מעבר הבדואים למגורים ביישובי קבע לא תם עוד, והוא מסמן מפנה משמעותי באורח החיים ובהשתנות התרבות הבדואית. הנוודות ואורח החיים הקדום שנלווה לה הפכו היסטוריים, ואת מקומם תפס אורח חיים אורבני בעל מאפיינים חברתיים-כלכליים חדשים. תמורות אלה מבססות את תפקיד המוזאון כאמון על שימור מסורותיה ותרבותה החומרית של הקהילה הבדואית. אוסף חפציה מציין חיוניות של ייצור ושל שימוש היסטוריים, ונטישתו בסביבה מודרנית היא עילה לשימורו. איסוף זה נדרש גם עבור הדור הצעיר שזכרונו אובד עם התרחקותה של הקהילה הבדואית מתרבותה. בנוסף, אנו מבקשים ליצור שיח עכשווי שמטרתו להנכיח את סיפורה של הקהילה הבדואית בלב הציבוריות הישראלית. למוזאון יעוד תרבותי, חינוכי ותודעתי שמטרתו להביא לשינוי עמדות וליצירת חברה משותפת וסובלנית. הוא מהווה "אזור מגע" ביצירת קשר בין קהילות, מבסס ומכונן יחסים תוך בניית קשר בין קהילתי, ושואף לייצר דיאלוג סובלני וכבוד הדדי בין תרבותי.

מדי שנה מבקרים במוזאון עשרות אלפי מבקרים. זהו מוזאון חי שמבקריו מתארחים באוהל בדואי מסורתי, שומעים סיפורי שייח׳ ומקנחים בתה בדואי מתוק וטוב. במוזאון מוצגת תערוכת קבע של חפצים מסורתיים ישנים וחדשים, תצוגה העוסקת ברפואה בדואית מסורתית, וגלרייה חדשה המשמשת לתערוכות מתחלפות העוסקות בהיבטים שונים של התרבות הבדואית.

מוזאון תרבות הבדואים הינו מוזאון מוכר ע"י משרד התרבות ומופעל ע"י עמותת "מכון רימון לידיעת הארץ״ שבבעלות מועצה אזורית בני שמעון.

 

המוזאון לתרבות הבדואים הוא מוזאון מוכר ונתמך על ידי משרד התרבות ומשרד החינוך.
פרטי התקשרות : 

מרכז ג'ו אלון, ליד קיבוץ להב – 08-9913394

 

كتيب المتحف بالعربية 2023

ברושור בשפה העברית 2023

Museum brochure in English 2023